Виділення при вагітності: фото і опис

Виділення з піхви у вагітних

Навіть поза вагітністю виділення з піхви викликають у жінки тривогу. Під час вагітності виділення можуть навіть стати причиною паніки. Варто сказати, що якість і кількість виділень з піхви часто змінюються під час вагітності. У вагітних кількість виділень збільшується – і це норма.

Як зрозуміти і відрізнити норму від патології? Нормою можна вважати виділення прозорого або молочно-білого кольору без неприємного запаху і ознак запалення піхви, до яких відносяться біль і почервоніння слизової піхви. Якщо ж виділення мають неприємний запах, супроводжуються сверблячкою в області піхви або викликають біль в процесі сечовипускання, то у вагітної може бути: бактеріальний вагіноз, вагінальний трихомоніаз або кандидоз. Також виділення з піхви можуть бути зумовлені низкою інших фізіологічних або патологічних станів, таких як дерматози піхви або алергічні реакції та ін.

Слизові коричневі виділення при вагітності

Виділення з піхви у вагітних

Тріхомоніаз – зараження вагінальною трихомонадою – характеризується зелено-жовтими пінистими виділеннями з піхви і болем після сечовипускання. Він є одним з найбільш поширених інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Гарднерельоз проявляється сірувато-білими виділеннями з піхви однорідної або пастоподібної консистенції з неприємним «рибним» запахом. Захворювання є одним з варіантів вагінозу і розвивається як наслідок порушення природної мікрофлори в жіночих статевих органах.

Які повинні бути виділення при вагітності: фото виділень

Виділення з піхви у вагітних

Сирнисті виділення вказують на кандидоз і в побуті називаються «молочниця». Немає ніяких доказів, що вагінальний кандидоз, обумовлений Candida albicans під час вагітності може зашкодити майбутній дитині. Однак, даний стан здатен значно погіршити якість життя майбутньої мами і викликати значні болі в піхві при несвоєчасному лікуванні, а під час пологів при проходженні дитини через родові шляхи може бути причиною грибкового ураження шкіри та слизової новонародженого.

Підтікання амніотичної рідини відбувається після відходження навколоплідних вод. Це прозора або жовтувата рідина без запаху або з солодким відтінком, що виділяється безперервної цівкою.

Кров’янисті або коричневі виділення при вагітності на ранніх термінах і фото

Виділення з піхви у вагітних

Кров’янисті або рожеві виділення можуть бути ознакою позаматкової вагітності на ранніх термінах, загрози переривання вагітності або патології шийки матки.

Каламутні виділення при вагітності і слизові виділення при вагітності

При всіх цих станах необхідно терміново звернутися до лікаря!

У медцентрі «Доктор Харків» працює відмінний фахівець, акушер-гінеколог Золотарьова Тетяна Павлівна.

Рекомендуємо даного фахівця.

Пам’ятайте, самолікування може призвести до небажаних наслідків: гарднерельоз, трихомоніаз та інші інфекційні захворювання можуть викликати запальну реакцію в сечостатевій системі і придатках, стати причиною безпліддя в майбутньому і привести до ускладнення вагітності та пологів.

Міри профілактики

Заходи профілактики інфекційних уражень інтимної зони при вагітності:

– санація – «очищення» слизової піхви перед плануванням вагітності;
– постійний статевий партнер без «сюрпризів»;
– носіння білизни з бавовни;
– видалення виділень одноразовою серветкою в напрямку «спереду-назад»;
– профілактика дисбактеріозу киківника;
– відвідування свого гінеколога відповідно до графіка спостереження у зв’язку з вагітністю.